Thursday, September 19, 2013

Kraftangan Komputer Lama

Komputer-komputer lama anda yang dah tidak berapa nak boleh repair lagi tu, boleh di manfaatkan sebagai bahan-bahan yang antik dan unik.

Mari kita keraskan tangan untuk membina kraftangan ini :)

Kita mulakan dengan CASING yang dah tak nak guna tu ;


Cabutkan semua perkakasan yang ada dalam Casing tu seperti motherboard, harddisk, power supply dan lain-lain yang ada dalam tu.

lebih kurang jadi kosong macam gambar dibawah ;




lepas tu lengkapkanlah dengan alatan supaya casing boleh digunakan untuk aktiviti BBQ seperti gambar dibawah  ;



kini anda boleh bersantai BBQ bersama keluarga kat laman rumah atau dimana-mana yang anda rasa selesa dan dapat menjimatkan duit disamping dapat memanfaatkan penggunaan komputer anda hingga ke hujung nyawanya... :)

kalau nak advance lagi, boleh buat macam gambar di bawah ni ;


tapi kalau nak buat macam yang atas ni, kenalah ada ilmu mengenainya.. kalau tidak... jika meletop tanggunglah sendiri :)

setidak-tidaknya boleh buat hiasan dinding dan rak untuk meletak apa-apa yang patut ;


atau jadikan tempat menanam tanaman di rumah ;


dan boleh juga dijadikan peti surat untuk memudahkan abang posmen meletakkan surah yang dikirimkan kepada anda ;





BERSAMBUNG

JOM BELAJAR BAIKI KOMPUTER CARA MUDAH - KLIK




Apa Komen Anda?

1 comment :

Khir Khalid said...

Assalam.. sgt menarik idea ini saudara.. semoga terus sukses ye :)