Thursday, March 22, 2012

Tak Nak Timeline Facebook ? Saya Ajarkan !

Pada kawan2 yang dah TERklik joint Timeline di Facebook, dan rasa lemas, runsing, pening, serabut atau apa juga istilah yang sewaktu dengannya... bolehlah anda ikuti langkah2 atau bahasa gomennya STEP yang saya berikan dibawah ini ;

BUKA / LOGIN AKAUN FACEBOOK ANDA

Maka mulalah mata anda diserang dengan rasa tention yang tidak menentu.  JANGAN MENCARUT... JANGAN MEMAKI... ISTIGHFAR BANYAK-BANYAK



Lebih kurang beginilah rupanya TIMELINE tu. Ada yang suka, ada yang yang tak suka. Bagi yang tak suka 'meh' ikut langkah-langkah berikut ;


Alamat Web seperti berikut --> http://www.timelineremove.com/


Web Timeline Remove akan dibuka seperti gambar di bawah,  KLIK dan jangan lepaskan butang TIKUS serta seret sehingga BROWSER yang anda gunakan kelihatan.  Dalam Contoh ini, saya menggunakan BROWSER GOOGLE CHROME


Bila Paparan bergerak ke bawah, anda akan dapat lihat ICON browser Google Chrome berkelip-kelip


KLIK pada LOGO/ICON Browaer yang anda gunakan, dan anda akan dapat melihat satu 'alert' di bahagian bawah. KLIK continue untuk meneruskan proses


Klik INSTALL pada dialog box seperti yang di tunjukkan di gambar di bawah


TimeLine Remove telah di pasang dengan sempurna pada Browser Google Chrome anda.


Kemudian taip semula address Facebook.com atau FB.ME untuk membuka kembali Facebook anda dengan wajah dan usia yang lama



Perlu di ingat bahawa Aplikasi ini hanya menutup pandangan anda dari Timeline ketika mengguna Browser tersebut sahaja. Jika anda membuka akaun Facebook anda dari komputer lain yang tidak di lakukan seperti langkah-lang di atas, Facebook anda tetap kelihatan dalam paparan TIMELINE.

Kesimpulannya, proses ini hanya untuk memudahkan anda menguruskan Facebook anda pada usia lampau dan wajah yang lama. Tetapi jika rakan anda juga telah memasang timelineremove dan melakukan proses di atas, kedua-duanya akan dapat melihat Facebook masing-masing dengan usia dan wajah yang lama.

Sebab Program TimeLine Remove hanya di pasang pada Broser dan bukannya pada Facebook anda.

SELAMAT MENCUBA dan jika masih tak faham lagi bolehlah mengemukakan soalan di Page AkU OkU II

Salam Persahabatan.

"Penjaja Tisu di Internet"  **** Sape ade rezeki lebih...

Apa Komen Anda?

3 comments :

Irfa said...

terima kasih :)
saya pun dah mula berserabut dgn facebook timeline tu.tp tak tahu macam mana nak buat.sib baik ada org tolong ajarkan..nanti sy cuba

ayang said...

terima kasih :)
akhirnya saye ade jalan penyelesaian nya..:)

Anonymous said...

kalau dah ikot step ni ,then tiba2 nak tukar balik boleh ke ? kalau ada tau cara, ajarkan. tq