Wednesday, September 28, 2011

Orang Yg Normal Sebenarnya ramai yg OKU...





Rmai yg taw kn.... apa 2 OKU.... Orang Kurang Upaya la kn.... tpi itu untuk disable person yg xbleh berdikari dan memerlukan bantuan xkira lah alat bantuan or bantuan dari caregiver.... juga org yg sudh kehilangan kefungsian...... tpi untk ini... bkn nk cita sal org yg kurang upaya.... tpi.... OKU untk org yg normal.. sihat tubuh badan... yg bleh berdikari sndri..... tpi bleh di anggap OKU.... apa kah OKU untk org yg normal???....


OKU = Orang Kurang Usaha....

Bila mengharap kan bantuan org lain... sudh la awak 2 sihat tubuh badan... tpi hanya berserah... xnk berusaha... mcm mna nk dapat kejayaan?? Zaman skang nie perlukan usaha lebih n jgn putus asa.... apa yg kita tempuhi skang insyllah hasil nya berlipat kali ganda.... jdi jgn la bersifat OKU.... aku dpt ilham pn masa dlm kuliah.... Lecturer tnya apa 2 OKU... then aku slalu pikir lain dri yg sedia ada.... heheheheehe..... Jdi jgn kita seorang yg "able person" tapi ada gelaran OKU... ORANG KURANG USAHA....... 
Pekongsian dari KLIK

Apa Komen Anda?

1 comment :

LadyBird said...

salam abi..:)..
OKU = Orang Kelainan Upayalah Abi..
Bukan Orang Kurang Upaya..

Orang kurang upaya tu orang yang duk atas katil yg langsung xleh buat apa2 tu.. yang otak dia tak berfungsi tuh.. huhuhu..

p/s : ramai OKU (orang kurang usaha) skrg wujud dalam masyarakat kita.. mereka lebih suka mengaku lemah daripada mengaku kuat.. semuanya sebab MALAS..