Sunday, July 3, 2011

Tak sempat nak ucap SALAM pada Mazidul Akmal Sidik

Petang 3 Julai 2011, saya ada berbalas komen dengan rakan Facebook, iaitu Tuan Mazidul Akmal Sidik.  Dalam sedang memberikan komen berdasarkan apa yang tersirat di hati saya,  datang komen bertulis " Oku, bye bye! Pergi merepek kat wall awk yer, tolong "  (di gambar no 5).  Saya pun atas rasa menghormati hak masing-masing, inginlah mengucapkan   السلام عليكم dan maaf lebih kurang atas pandangan yang di berikan sebagai komen terakhir saya,  kerana menjangkakan Tuan Mazidul akan DELETE atau BLOCK saya.  Belumpun sempat saya menghantar KOMEN akhir tersebut, rupanya benarlah apa yang saya jangkakan. (Lihat gambar No. 6)

Jadi saya sampaikan ucapan salam itu di BLOG saya ini, jika ada teman-teman dan rakan-rakan yang boleh menyampaikan pada beliau...

"  السلام عليكم dan maaf lebih kurang atas pandangan yang di berikan  "

Saya abadikan komen ini sebagai kenangan kerana begitu tingginya pada saya nilai kita berkawan apatah lagi nilai persaudaraan.

1

2

3

4

5

6

Terima kasih.

Apa Komen Anda?

15 comments :

BUJANG SUSAH said...

kah kah kah kah.. Bodoh punya Mazidul Akma sidik...!!!

Anonymous said...

xperlu la bertekak lidah dgn mazidul tu..dia pon byk masalah dlm idop..dats why xdpt berfikir dgn waras dan tenang..abaikn je manusia camtu..lgpon kerajaan tu tmpt cr mkn dia..xkan la dia nak setuju dgn bersih..mustahil2~..

Anonymous said...

Yang kena tangkap kes dadah dulu mangkok hayun ni kah??

lintahbulan said...

Assalamualaikum...
pendapat saya tak pelu ada kawan lah seperti orang yang bernama mazidul tu. hanya merugikan mase je..

Anonymous said...

mazidul ni bn pandai pun tp saja nk memandai2, org tv3 le kan nak mengampu la.diri sendiri pun tak terurus. tak payah cakap la.

Mohd Zamri Abdullah said...

as salam Pak Omar,
kita doakan semoga Mazidur diberi hidayah oleh Allah, semoga dia akan lebih bijak & terbuka dlm bidang kewartawanan dia.

ahligugel said...

slot dia dlm tv3 pun bukannya menarik sangat ... cajap pun tak best, janggal je bunyinya ... sabarlah oku ...

Anonymous said...

Orang UMNO memang camtu. Saya mengalami nasib yg sama. Saya pernah diremove oleh Zulkifli Nordin dan Zaharin Mohd yassin bila mereka tidak mampu mengeluarkan hujjah yang bernas.

Saya sangat terbuka walaupun org UMNO menyerang Wall saya tidaka da sorang pun saya remove.

Anonymous said...

Patut suruh Karam Sing cucok pengesan radiasi kat majidul tu... Rasanya tinggi tahap radiasi otak dia tu...

PuteraKayangan said...

ala biasa la tu, aku pun menyampah gak.kata demokrasi padahal diorang mcm diktator.huhuh.walaupun aku xjoin bersih,tp aku sokong.TV3 semua hampeh.

SATU....DUA...TIGA...MULA said...

Dulu saya ingat dia tu (MAS) individu yang berpandangan bernas dan tulus rupanya....dah terserlah kebudak-budakannya. Kalau dengan OKU pun tak larat nak bersembang pasal perkara kecil yang besar maknanya....mungkin sebab iotu sekarang gambar dia dah tak naik dalam tv3...rating pun dah turun gamaknya sebab tu asyik tension sampai nak bezakan OKU dengan OTCU (orang tak cukup upaya) pun dah tak reti. Kepada AKU OKU>>>>tuhan menganugerahi anda apa yang MAS tidak akan pernah dapat kecuali dia jadi seperti anda, namun saya dapat menrasai kesedihan anda 'dibuang' dari 'wall' MAS> Sabarlah, anda pejuang tulen. Manjalal@Belalang

soel said...

ala mazidul tu macamla bagus sangat..takyah layan la mamat tu

Anonymous said...

mazidul tu sampah masyarakat yang boleh masuk TV..jangan hairan la..

Anonymous said...

Sabo jela pakcik, bak kata Karam Singh Walia:

Orang yang berhati karat bila berjalan akan nampak karat di punggungnya..

Walaupun tiada orang yang mengorek punggungnya dia akan keluar sendiri..

fizi.ustaz said...

Kaedah rawatan penyakit hati
a) Mentarbiah hati supaya mencintai Allah dengan sedalam-dalamnya
b) Membaca serta bertadarus (menyelidik) makna dan maksud-maksud ayat al-Quran
c) Mendekatkan kepada Allah dengan amalan-amalan sunat.
d) Khusyuk dalam solat.
e) Memperbanyak zikir dan memohon ampun kepada Allah.
f) Melakukan kebaikan kerana ikhlas kepada Allah dan mengharapkan keredaan-Nya.
g) Melakukan amal dan ibadat berdasarkan perintah Allah dan Rasul.
h) Beriktikad dengan akidah yang betul.
i) Sentiasa melakukan muhasabah diri.
j) Memperuntukkan masa bagi Allah menerusi penggarapan ilmu-ilmu agama.
k) Memperbanyakkan qiyamullail, berdoa terutamanya pada sepertiga malam.
l) Tunduk dan khusyuk kepada Allah dalam segenap tindakan dan perbuatan.
m) Memastikan sumber makanan dan pakaian adalah halal di sisi Allah SWT.
n) Menundukkan penglihatan kepada perkara-perkara yang diharamkan Allah.
o) Suka menziarahi kubur dan mengingati mati.
p) Sentiasa bersyukur dan reda kepada Allah atas segala nikmat yang dikurniakan.
q) Suka membantu anak-anak yatim dan bermesra dengan mereka.
r) Suka bersahabat dan duduk dengan orang-orang soleh yang boleh dijadikan teladan.