SUMBANGAN DERMA ATAU BERIKLAN SAMBIL MENDERMA

Imam Ahmad, Abu Daud, At-Tirmizi, An-Nasa’i, Ibnu Hibban dan Al-Hakim meriwayatkan dari Abu Darda’ bahawasanya ia berkata, aku mendengar Rasulullah SAW bersabda ; 
“Carilah (keredhaan)ku melalui orang-orang yang lemah di antara kalian.  Kerana sesungguhnya kalian diberi rezeki dan ditolong dengan sebab orang-orang yang lemah di antara kalian”
Dari Anas R.A meriwayatkan bahawa Rasulullah S.A.W bersabda ;
"Barangsiapa yang menunjukkan sesuatu kebaikan, dia akan mendapat pahala yang sama sebagaimana orang yang melakukan satu kebaikan, dan Allah menyukai orang yang menolong seorang dalam kesukaran." (HR Bazzar dan Targhib)
Sebagai pengidap Muscular Dystrophy dan peniaga Warga OKU, sudah tentu dengan baki kudrat yang amat terbatas, maka banyak kerja yang mampu dilakukan oleh manusia sempurna tidak mampu dilakukan.

Maka saya menggunakan peluang yang ada melalui perniagaan ini, jika tiada pelanggan atau pelajar yang mahu menyertai kelas komputer saya, saya membina BLOG ini untuk perkongsian ilmu atau apa sahaja yang baik dengan harapan boleh memberi manfaat kepada pembaca.  

Oleh itu, jika ada pihak atau syarikat yang ingin membuat iklan atau apa-apa promosi, bolehlah membantu saya dengan melakukan iklan atau promosi tersebut di BLOG saya ini.  Jika tiada ramai pengunjungpun, insyaALLAH akan ada keberkatannya disisi ALLAH kerana keperihatian pihak tuan/puan menyantuni golongan orang yang lemah yakni Warga OKU. 

Daripada Abu Hurairah r.a. Rasulullah S.A.W.  bersada yang maksudnya, "Siapa yang melapangkan satu kesusahan orang yang beriman daripada kesusahan-kesusahan dunia, Allah akan melapangkan orang itu satu kerumitan dari kerumitan akhirat. Dan siapa yang memudahkan orang yang susah, Allah akan memudahkannya didunia dan diakhirat. Siapa yang menutup keaiban orang Islam, Allah akan menutup keaibannya didunia dan diakhirat. Dan Allah sentiasa menolong hamba itu selagi hamba itu mahu menolong saudaranya."  (Hadis Riwayat Muslim).

Akaun Bank - Maybank Al-Wadiah
Nombor Akaun - 164 017 121 521
Atas nama - Omar bin Abdul Aziz-
Jadi jika ingin berIKLAN, boleh SMS atau telefon saya 012 555 0546

Saya akan sediakan ruang untuk memuatkan iklan anda.

Selama mana umur saya diizinkan Allah, saya akan sebarkan video tu dan secara tak langsung dapat mempromosikan perniagaan anda selagi video itu ujud dalam youtube atau blog saya.

BERIKLAN SAMBIL MENDERMA
semuga Allah balasi jasa baik tuan puan.